Prilikom različitiih fizičkih problema sa kojima se pacijent može susresti a koji ograničava njihovo kretanje i otežava kvalitet života, mnoge interesuje kako vam može pomoći fizikalna terapija? Fizikalna terapija je terapija koja se primenjuje kod paijenata koji su imali određene probleme i bolesti koje su dovele do otežavajućeg kretanja, fizičkih aktivnosti i smanjene mogućnosti da obavljate svoje svakodnene obaveze. Fizikalna terapija je individualna za svakog pacijenta i program se formira u skladu sa trenutnim zdravstvenim stanjem i mogućnostima pacijenta.

Svrha fizikalne terapije jeste da poboljša trenutni način života i eleminiše poteškoće sa kojima se pacijent susreo tokom određenih situacija. Fizikalna terapija pomoći će vam da se što pre bolje osetite i povratite osmeh na lice.

Pod ovom terapijom spadaju određene vežbe koje pacijent treba redovno da radi kako bi što pre mogao normalno da funkcioniše. Nakon određenog vremena, u zavisnosti od trenutnog zdravstvenog stanja, pacijent će moći lakše da se kreće, hoda, sedi, ustaje kao i da bez bolova legne u krevet.

Fizikalna terapija najčešće se primenjuje nakon postoperativnog oporavka. Može se koristiti kao jedino sredstvo lečenja ili u kombinaciji sa drugim metodama. Fizikalna terapija leči i služi kao oporavak nakon razliitih povreda, a služi i za lečenje kod hroničnih problema.

Koliko Traje Fizikalna Terapija

Pre samog početka terapije, mnoge pecijente zanima koliko traje fizikalna terapija? Ovo je pitanje na koje nije moguće dati konkretan odgovor, jer je u pitanju terapija koja zavisi kao što smo pomenuli, od trenutnog stanja pacijenta, kao i od toga koliko često pacijent poštuje i prati terapiju koja je preporučena.

Veoma je važno da svaki pacijent bude uporan i da ima na umu da je često potrebno više vremena da se vide rezultati kada je fizikalna terapija u pitanju. Na pitanje koliko traje fizikalna terapija, možemo reći da nekada može trajati nekoliko nedelja, a nekada i nekoliko meseci.

Pre samog početka procesa lečenja i primene fizikalna terapija, prvo se vrši opšti pregled i razgovor sa pacijentom, kako bi se utvrdilo moja je metoda lečenja najbolja za vaše trenutno zdravstveno stanje.

U našoj prestižnoj klinici ProHealth svakom problemu pristupamo sa puno pažnje i iskustva, kako bismo u što kraćem roku utvrdili zbog čega je nastao određeni zdravstveni problem i kako biste se što pre rešili tegoba i bolova. Cilj klinike jeste da povratimo vaše zdravlje i vratimo vam osmeh na lice.

Svi zaposleni u klinici ProHealth su iskusni i dugogodišnji lekari koji su maksimalno posvećeni svakom pacijentu i koji će uvek pronaći najbolje rešenje za vas. Tu smo da kreiramo program lečenja u skladu sa vašim zdravstvenim stanjem i poboljšamo vaš kvalitet života u što kraćem roku.

Reakcije Nakon Fizikalne Terapije

Kakve su reakcije nakon fizikalne terapije? Ono što možemo slobodno reći, jeste da su reakcije naših pacijenata i više nego pozitivne, i da naši programi imaju velikog pozitivnog uticaja na pacijente. Zahvaljujući predanosti u radu i pažljivim pristupom svakom problemu, stvorili smo najefikasnije metode i programe lečenja kada je fizikalna terapija u pitanju.

To nas je dovelo do toga da postanemo jedna od vodećih klinika iz oblasti fizikalne terapije u regionu. Posedujemo najmodernije aparate koji se koriste tokom fizikalne terapije i služimo se najmodernijim metodama lečenja koji uspešno otklanjaju bolove u mišićima, povećavaju vašu fleksibilnost i amplitudu pokreta.

Sigurni smo da ćete kod nas dobiti adekvatan program lečenja, kao i da vam lečenje kod nas neće biti stresno i otežavajuće. Želimo da se što pre bolje osetite i uživate u svojim redovnim aktivnostima, jer to je naš najbolji pokazatelj da radimo pravu stvar kada je zdravlje u pitanju.

Vaše zdravlje nam je na prvom mestu – ProHealth klinika.

T.Ž.

Scroll to Top